Nedelja 01.11.2015.
20:11
Tanjug

"Sačuvati vojvođansku zemlju, ona je vlasništvo Vojvođana"

Tanjug
Zemlja je ono najvrednije, i jedino što je građanima Vojvodine ostalo

- LSV mora da skrene pažnju da se i poslednji resurs koji imamo, po kojem hodamo i od kojeg živimo pokušava prodati ili, po običaju, pokloniti - rekao je Kolar posle šetnje nazvane "100 zastava Vojvodine" ulicama Kovilja i dodao da se ona mora sačuvati.

On je ukazao da LSV ima nameru da prikupi 100.000 potpisa i peticijom ili raspisivanjem referenduma zaštiti domaće poljoprivrednike i vojvođansku zemlju.

Kolar je dodao i da su predstavnici Mesnog odbora LSV Kovilj u nedelju ujutru na pijaci prikupljali potpise podrške upravo ovoj inicijativi za zaštitu vojvođanske zemlje, a da će taj posao obavljati i u narednim periodu.

Kolar je rekao da Naftne industrije Srbije, što se tiče Republike Srbije i što se tiče AP Vojvodine, više nema, kao ni obećavanih novih radnih mesta u novim rafinerijama.

- Južnog toka - nema. Elektrovojvodine - nema. Ostalo nam je nešto znanja, nešto univerziteta i ostala nam je zemlja - ukazao je on.

Kolar je pred okupljenim Koviljčanima upozorio da je mnogim građanima u Vojvodini poljoprivreda ranije bila dodatni posao, a nakon što su dobili otkaz sada i jedini posao koji imaju.

2024 © - Vesti online