Subota 15.05.2010.
03:00
B92

Frenki ''odao'' kapetana Dragana?

Prema nezvaničnim informacijama, taj jedan poziv bio je dovoljnan da Holanđani suze potragu za mestom na kome se krije i da to dojave australijskim vlastima, pišu ''Novosti''.

Franko Simatović (levo)

Upućeni u dešavanja oko Vasiljkovića navode, prema pisanju beogradskog lista, da je on često bio u kontaktu sa Frankom Simatovićem- Frenkijem, koji na njega ima veliki uticaj. Navodno, kapetan Dragan je i promenio svoje svedočenje tokom suđenja Slobodanu Miloševiću, u sudnici Haškog tribunala, posle samo jedne noći.

"Oni koji su pratili te događaje sećaju se da je kapetan Dragan pričao jedno, a onda je preko noći promenio 'ploču'" , izjavio je za ''Novosti'' izvor blizak Tužilaštvu za ratne zločine.

Utvrđeno je kasnije da se tokom noći čuo sa Frenkijem. Postoji velika verovatnoća da je on uticao na to da promeni svedočenje, kaže se u tekstu ''Novosti''.

Franko Simatović , koji je dugo bio visoki oficir Državne bezbednosti Srbije, uhapšen je u "Sablji" 13. marta 2003. godine. Optužnica protiv njega podneta je 1. maja iste godine zbog navodnih progona, ubistava, deportacije u Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Prebačen je u Hag 11. juna 2003.

2024 © - Vesti online