Subota 31.10.2015.
21:38
b92.net

Tuča novinara i porodice Markez

Reuters
Upad na prepad: Mark Markez

Španski mediji prenose da su italijanski novinari koji rade emisiju "Hijene" Stefano Korti i Alesandro Onis imali fizički sukob sa mladim Špancem pošto su ga čekali ispred kuće da bi ga snimili.

Njih dvojica su čekali Markeza na njegovom privatnom parkingu, a vozač Repsol Honde, njegov brat Aleks i otac Hulija su pokušali da ih spreče da bilo šta snime. Italijani su potom pokušali da upadnu u kuću kroz garažu, pa je usledila tuča u kojoj su novinari zgrabili Markeza za ruku i vrat.

Porodica Markez objavila je da će podneti policijsku prijavu protiv italijanskih novinara. 

"Grupa ljudi se pojavila ispred Markove kuće i iznela je niz uvreda, uz nepristojno i ponižavajuće ponašanje prema njemu, a čak je i gurnula i napala njegove najbliže. Zbog ozbiljnosti tih postupka, najoštrije ih osuđujemo i najavljujemo da ćemo podneti krivične prijave protiv prestupnika", stoji u saopštenju mladog Španca. 

Taj incident je došao samo nekoliko dana posle kontroverznog incidenta između Markesa i vozača Jamahe Valentina Rosija na Velikoj nagradi Maleziji. "Doktor" je dobio tri kaznena poena zbog svog ponašanja u duelu sa Markesom pa je kažnjen pomeranje za samo začelje na poslednjoj trci sezone, koja se vozi 8. novembra u Valensiji. Italijan je, međutim, podneo žalbu Sudu za arbitražu u sportu i odluka o zahtevu da se odloži primena te kazne biće doneta narednog petka.

2024 © - Vesti online