Ponedeljak 02.11.2015.
10:30
S. Đ.

Moda po nacijama

Tanjug/AP
Najbolje obučeni su Italijani

Svoje mišljenje dalo je 12.000 turista iz 20 evropskih zemalja. Elegancija, istančan stil koji odiše na svakom koraku stavio je Italijane na prvo mesto sa 35 odsto ispitanika. Na drugom mestu, prema anketi su Francuzi, i na trećem Šveđani.

Nepoželjne modne kombinacije:

Sandale sa čarapama

Gojazne osobe u pripijenoj odeći ili u bikiniju

Pretenciozan nakit i večernja šminka preko dana

Atletska majica na ruke osunčane do pola

Havajski šortsevi sa cipelama

Na prvom mestu našli su se Italijani za koje se izjasnilo 35 odsto ispitanika. Među onima sa najmanje stila u odevanju su i Grci, Nemci i Britanci, ali ubedljivo najgori su Poljaci, koji su zauzeli poslednje mesto na listi. Istraživanje je pokazalo da većina ispitanika veruje da je njihov narod najbolje obučen.

Na pitanje koji je najgori stil odevanja, 65 odsto ispitanika muškaraca smatra da su to sandale u kombinaciji sa soknama, dok se svaki peti izjasnio da bi trebalo zabraniti gojaznim osobama da nose minimalne kupaće kostime. Većina anketiranih žena je navela da ne voli previše uske helanke, čak 40 odsto, i vrećastu odeću ne voli svaka peta žena.

U istraživanju se ne pominje Srbija, a naši modni stručnjaci tvrde da mi uprkos krizi ne zaostajemo mnogo za svetskim trendovima.

Najbolje obučeni

Italijani
Francuzi
Šveđani

Najgore obučeni

Grci
Nemci
Poljaci

2024 © - Vesti online