Subota 31.10.2015.
11:29
Vestionline

Rodžer želi Rafu u finalu

Reuters
Raduje se Špancu: Rodžer Federer

Od tada je Rodžer igrao odlično, vratio se na drugo mesto na listi i bio u tri Grend slem finala, a Rafa je 2014. osvojio Rolan Garos i od tada ga muče povrede i manjak samopouzdanja.

U subotu su u Bazelu na programu polufinalni mečevi i samo malo deli nas od nove epizode u velikom rivalstvu. Nadal za rivala ima Rišara Gaskea, kojeg je dobio u svih 13 prethodnih međusobnih okršaja, a Federer je savladao Džeka Soka u jedinom međusobnom duelu, ove godine u Indijan Velsu bilo je 6:3, 6:2. 

- Finale sa Nadalom bilo bi dobro za mene, dobro za njega i dobro za turnir - rekao je Federer, koji je u mečevima sa Kolšrajberom i Gofanom gubio po set.

I Rafa se mučio. Bio je na ivici poraza u prvom kolu od Rosola, a gubio je i set od Dimitrova i Čilića, hrvatski teniser imao je set i brejk viška. 

- Važna pobeda protiv dobrog igrača, srećan sam što sam uspeo da se vratim iz vrlo teške situacije, pogotovo na podlozi koja njemu više odgovara - kaže Nadal.

Duel Nadal - Gaske na programu je od 14.30, a potom sledi duel Federer - Sok. Ako sve prođe po planu, u nedelju ćemo gledati 34. duel ovih velikana, a Španac vodi sa ubedljivih 23:10 u pobedama.

2024 © - Vesti online