Subota 31.10.2015.
09:08
V. Tasić - Vesti

Legalizacija prostitucije čisti estradu

Z. K. Munja
I Vučić je pominje: Stanija Dobrojević

I dok jedni smatraju da je za sve kriva kriza i siromaštvo, drugi optužuju medije jer da ih oni ne forsiraju, starlete niko za njih ne bi ni znao. A kako rešiti problem najezde starleta i žena sumnjivog morala na srpske medije, već je drugo je pitanje.

- Nisu one teroristi, pa da nas bombarduju. Bombarduje nas država njima, ona im dozvoljava da nas zaskoče sa malih ekrana. One su, da se ne lažemo, obične prostitutke. Sve ih treba zbrinuti i udomiti. Kako? Lepo otvoriti kuće sa crvenim fenjerima i legalizovati prostituciju. Jednostavno, sve staviti pod kontrolu, njima dati priliku da legalno rade, da dobiju zdravstveno osiguranje i uplaćuju doprinose. Tako bismo lepo rešili problem penzija - smatra Dragan Stojković Bosanac.

U Srbiji poslednjih godina starlete niču kao pečurke posle kiše. Osvojile su sve moguće pozicije - od njih ne vrvi samo estrada, ima ih svuda, na privatnim fakutetima, a neke su uspele da uguraju i u ministarstva. Nikome nije jasno čime se zapravo bave razgolićene devojke nedefinisanih zanimanja. Manekenke koje ne rade revije, pevačice koje nigde ne pevaje, dizajnerke koje ništa ne dizajniraju. Naslovne strane novina su preplavljene njihovim slikama, a njihova zastupljenost u medijima zasmetala je premijeru Aleksandru Vučiću koji je javno rekao da u medijima češće ima starlete Stanije, nego njega.

- Poludeo je celi svet, nema ničeg normalnog, a u ludilu prednjačimo mi u Srbiji. Pošto nema posla, a učenje i obrazovanje nisu u modi, mnoge devojke se utrkuju u golotinji. Lakše im je to, nego da rade u nekoj pekari! Televizije ih promovišu, opljačkani i ojađeni narod se zamajava golotinjom i glupostima. Ja ni ne znam šta su tačno starlete. To je valjda zamena za prostitutke jer kako da se devojka predstavi rečima: "Ja sam prostitutka!" Ne ide, pa je valjda zato izmišljeno to zvanje - starleta - rekao je Bora Drljača, koji se baš i nije mnogo bunio protiv starleta kada se s njima "družio" u prethodnoj sezoni rijaliti šou-programa Parovi.

Produkt ovog vremena

- Starelte su produkt ovog ludog vremena. Kad bi ih mediji ignorisali, ne bi ih ni bilo. Veliko je pitanje gde je granica između starlete i loše pevačice. Uvek je bilo žena koje bitišu na estradi, ničim izazvane, koje su tu bez ikakvog pokrića i potrebe. Ali, nisu samo žene u toj priči. Sve je više i muškaraca nedefinisanih zanimanja i interesovanja takozvanih starletana - kaže Sanja Maletić.

I dok svi bacaju drvlje i kamenje na starlete, one teraju po svome jer njima je samo važno da se priča i da ih ima u medijima, jer tako sebi podižu cenu. A kako njihova ekspanzija deluje na devojčice i mlade devojke koje se sve više identifikuju sa ovakvim ženama, državu baš briga. Državni organi ionako ima važnija posla od toga da vodi računa o mladima, kulturi, moralu i svemu što je osnova jednog društva i države. Time neka se bakće neko drugi.

2024 © - Vesti online