Petak 14.05.2010.
19:13
Tanjug

Dodik: Vi ste lopovi i đavoli!

Transparensi najavio tužbu protiv Milorada Dodika zbog klevete
 

U saopštenju TI BiH (Transparency International - TI) se kaže da su povod za podnošenje tužbe optužbe koje je Dodik sinoć izneo na račun TI BiH u emisiji prnjavorske televizije Kanal 3, nazivajući zaposlene u toj nevladinoj organizaciji "kriminalcima, lopovima i đavolima".


"Ovakve izjave Milorada Dodika smatramo još jednim u nizu pokušaja diskreditovanja TI, koja već godinama ukazuje na nepravilnosti i koruptivne delatnosti u radu Vlade RS na čijem je Dodik čelu", kaže se u saopštenju TI.


Povodom ove emisije, danas se saopštenjem oglasio i predsedniški kandidat Koalicije Zajedno Ognjen Tadić, po struci advokat, a koga je premijer RS sinoć optužio da "brani dilere droge".


"Nije lepo što gospodin Dodik blati advokatsku profesiju. Ona mu je tako mnogo puta u životu donela sreću i bila najbolji prijatelj", naveo je Tadić u saopštenju i dodao da nije istina da je bilo kada zastupao bilo kog dilera drogom.


"Moja advokatska kancelarija od samog osnivanja 1. septembra 2001. godine nije se bavila krivičnim pravom, pa tako ni odbranom dilera", ističe Tadić u saopštenju i dodaje da je samo jednom zastupao u krivičnom predmetu na sudu i to jednog ministra iz bivše Dodikove vlade.

2024 © - Vesti online