Petak 14.05.2010.
18:27
Srna

Đukanović: Odlična saradnja sa Hrvatskom

Mi smo za primer: Milo Đukanović

"Između dvije države nema problema. Razgovaramo o daljem unapređenju saradnje i mislim da naši odnosi mogu da budu dobar putokaz za saradnju u regionu uopšte", istakao je Đukanović nakon razgovora sa hrvatskim premijerom Jadrankom Kosor.

Predsjednik crnogorske Vlade rekao je da je Kosorovom razgovarao o daljoj ekonomskoj saradnji između dvije države uprkos "propuštenoj šansi" hrvatskog konzorcijuma da gradi dio autoputa Bar - Boljare.

Iz kabineta Jadranke Kosor saopšteno je da je svaki novi sastanak potvrda veoma dobrih odnosa između dvije zemlje.

Kosorova i Đokanović osvrnuli su se i na predstojeću turističku sezonu, a Kosorova je uputila poziv crnogorskim turistima da posjete hrvatsku obalu.

Govoreći o Godišnjoj skupštini Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) koja je danas počela u Zagrebu, Đukanović je ocijenio da je taj skup "odlična prilika" za unapređenje saradnje država u regionu sa međunarodnim finansijskim institucijama, posebno sa EBRD-om.

On je dodao da su "vlade u regionu pokazale dosta visok stepen umijeća upravljanja krizom, čak i u poređenju sa razvijenim državama EU".

Đukanović je naveo da je na sastanku premijera zapadnog Balkana sa predsjednikom EBRD-a postignuta saglasnost da bude nastavljena podrška razvoju infrastrukture u regionu, prije svega sabraćajne i komunalne, kako bi se "pospješila dalja regionalna trgovina".

"Podrška EBRD-a i drugih međunarodnih finansijskih institucija nasušno je potrebna da bi se očuvala krhka preduzetnička struktura, dalje ojačala i postala okosnica razvoja naših država", istakao je Đukanović

2024 © - Vesti online