Petak 30.10.2015.
11:31
Tanjug

Legenda "đavola": U ovom Junajtedu ne bih voleo da igram

Reuters
Kritikovao Van Gala zbog defanzivne igre Junajteda: Pol Skols

- Najteže je naučiti igrača da postiže golove i bude kreativan. Očigledno je da u timu postoji nedostatak rizika i kreativnosti. Deluje da Van Gal ne želi da igrači pobeđuju i daju golove. To definitvno nije tim za koji bih voleo da igram. Aleks Ferguson se nije slepo držao stila igre - rekao je Skols za Bi-Bi-Si.     

On je stao u odbranu Vejna Runija, koji je ove sezone postigao samo tri gola, istakvši da mnogi bivši napadači ne bi postizali golove u ovom timu Junajteda. 

- Bio sam na gradskom derbiju i gledao Runija prvih 20 minuta. Odlično se kretao, ali igra u takvom timu gde niko nije u stanju da mu doda loptu. Rud van Nistelroj, Tedi Šeringem, Endi Kol, takođe ne bi mogli da igraju u ovom timu. Nema utrčavanja u kaznenom prostoru, igrači sredine terena ne odlaze napred. Mislim da je veoma teško biti napadač u Junajtedu - dodao je Skols. 

Skols je dres Junajteda nosio 20 godina, od 1993. do 2013, sa kratkom pauzom u drugoj polovini 2011. godine i za to vreme osvojio 25 trofeja, od čega 11 titula u Premijer lige i dve u Lige šampiona.

2024 © - Vesti online