Petak 14.05.2010.
17:43
Vestionline

Koncert najmlađih muzičkih virtuoza

Dečje muzičke svečanosti (DEMUS) obuhvataju takmičenje dece, članova muzičkih sekcija osnovnih škola Beograda, uzrasta od 7 do 14 godina, u kategorijama solo pevača, malih vokalnih sastava (dueti, terceti i kvarteti), grupa pevača, malih instrumentalnih sastava, orkestara i horova.

Takmičenje je gradskog karaktera (za teritoriju Grada Beograda) i realizuje se u tri nivoa: školsko, opštinsko i gradsko.

Takmičenje "Zlatna sirena" nastalo je davne 1969. godine u tadašnjem Domu pionira i organizovano je u saradnji sa "Politikinim zabavnikom".

Danas, u Dečjem kulturnom centru Beograd, ovo već tradicionalno takmičenje predstavlja završni čin široko postavljene akcije da se okupi veliki broj darovite i muzikalne dece, učenika svih razreda osnovnih škola Beograda, u negovanju i izvođenju dečje pesme za solo glas - akapela i uz pratnju klavira. Realizuje se u okviru Dečjih muzičkih svečanosti.

Takmičenje obuhvata tri nivoa: školski, opštinski i gradski. A zastupljeni žanrovi su: dečja solo pesma, izvorna narodna pesma i dečja zabavna pesma.

2024 © - Vesti online