Petak 30.10.2015.
09:11
Tanjug

Radonjić najavljuje otpor Himkiju: Poveo sam Štimca, igraće Miler

kkcrvenazvezda.rs
Rasterećen: Dejan Radonjić

Radonjić u Rusiji neće moći da računa na povređenog Nemanju Dangubića i kapitena Luku  Mitrovića, dok će nastupiti Vladimir Štimac i Kvinsi Miler. 

- Idemo u goste ekipi koja je osvajač Evrokupa. Angažovanjem igrača najvećeg rejtinga u Evropi, pokazuju da imaju velike ambicije i u Evroligi. Konkurisaće za sam vrh, to su pokazali protiv Reala na startu takmičenja. Međutim, nakon poraza od Bajerna u Minhenu, sigurno će pokazati reakciju i želju da odigraju što bolje. Pokušaćemo da odigramo dobar takmičarski meč, ali nas sigurno očekuje težak posao - rekao je Radonjić.

Jović: Himki ima najveći budžet

- Himki je izuzetno jak i kvalitetan tim. 
Nezvanično, imaju najveći budžet od svih timova u Evroligi, što dovoljno govori o njihovim ambicijama. Doveli su odlična pojačanja, ostali su Koponen i Rajs koji su bili nosioci igre i u prethodnoj sezoni. Pod košem su tu Ogustin i Dejvis, Todorović, mnogo dobrih igrača. Sve ovo govori da su spremni da naprave ozbiljan iskorak u Evroligi - rekao je Stefan Jović.

On je dodao da je situacija u ekipi bolja, ali i da ima razloga za brigu zbog povrede centra Majka Cirbesa.

- Sa nama je krenuo i Vladimir Štimac, posle nekoliko dobrih treninga i perioda aklimatizacije Kvinsi Miler će sigurno igrati u Moskvi i nadam se da će to dati dodatni motiv igračima. Razlog za brigu je povreda Cirbesa koji ima problema sa bolovima u leđima, ali se nadamo da nije u pitanju ništa ozbiljno - istakao je Radonjić.

Utakmica u Moskvi počeće minutom ćutanja u čast legendarnog trenera Ranka Žeravice, dok će igrači na dresovima nositi crni flor.

- Moram da izrazim saučešće porodici Ranka Žeravice, velikog trenera, čoveka koje je značajno učestvovao u stvaranju istorije kluba kakav je Crvena zvezda. Košarka, ne samo na ovim prostorima, mnogo je izgubila njegovim odlaskom. Često je dolazio na utakmice u "Pioniru" i razgovori sa njim bili su pravo zadovoljstvo i iskustvo za mene. Iskreno žalim zbog njegove smrti - poručio je trener crveno-belih.

Nakon dva odigrana kola u grupi A sve ekipe imaju po jednu pobedu i jedan poraz. Utakmica Himki - Crvena zvezda biće odigrana u petak od 18.00.

2024 © - Vesti online