Petak 14.05.2010.
16:27
Tanjug

Bajatović: Ne zarađujem više od 220.000

Limitirana plata: Dušan Bajatović

U saopštenju za medije, Bajatović je naveo da su netačni napisi o njegovim primanjima i da javno preduzeće "Srbijagas" ne poštuje Uredbu o načinu i postupku smanjenja plata, odnosno zarada, neto naknada i drugih primanja".


"Odlukom Upravnog odbora JP "Srbijagas" od 19. februara zarade poslovodstva su limitirane na iznos od šest prosečnih zarada u republici Srbiji za mesec decembar 2009. godine, što u praksi znači da niko, pa ni generalni direktor od 1. januara 2010. godine nema veću zaradu od 220.000 dinara", navodi Bajatović.


"Veoma je bitna i činjenica da je svaka isplata zarade u JP "Srbijagas" predmet kumulativne kontrole Ministarstva rada i socijalne politike, Ministarstva finansija i Ministarstva rudarstva i energetike, odnosno da se ni jedna isplata ne može izvršiti bez pismene saglasnosti, odnosno overe nadležnih ministarstava, što znači da je Zakon i Uredba u potpunosti primenjena", naglašava Bajatović.


U saopštenju generalnog direktora "Srbijagasa" se precizira da je JP "Srbijagas" u isplatama zarada za 2009. godinu u potpunosti primenjivao Zakon o privremenom smanjenju plata, odnosno zarada, neto naknada i drugih primanja u državnoj administraciji i javnom sektoru i Uredbu o načinu i postupku smanjenja plata, odnosno zarada, neto naknada i drugih primanja.


Bajatović je obavestio javnost i "da je doslednom primenom navedene uredbe JP "Srbijagas", na ime izdvajanja u budžet Srbije uplatio ukupan iznos od 14,097 miliona dinara".


"Od tog iznosa na teret poslodavca u budžet je uplaćen iznos od 3,937 miliona dinara, a od ovog iznosa na teret zarade generalnog direktora u budžet je uplaćen iznos od 1,121 miliona dinara".

2024 © - Vesti online