Četvrtak 29.10.2015.
11:56
alo.rs

Srbija kupuje ruske rakete S-300!

Tanjug/AP
Nije baš najsavremeniji, ali poslužiće: Raketni sistem S-300

- Srbija će uputiti Rusiji ukupno četiri zahteva za kupovinu naoružanja i vojne opreme. Jedan od njih je i kupovina raketa S-300, a za početak bi kupili jedan divizion dok bi nam Rusija kasnije isporučila još tri. Srbija će u dogovoru s Rusijom tražiti načine kako da ovo naoružanje dobije po znatno povoljnijoj ceni nego što je aktuelna na tržištu naoružanja, kaže izvor lista “Alo” blizak Vladi Srbije.

Vučić je izjavio u Moskvi da se s Rusijom i dalje vode pregovori o kupovini oružja i naoružanja, kao i o mogućem remontu ruskih helikoptera u Srbiji. Vučić nije želeo da kaže koje oružje Srbija želi da uveze, navodeći da se o tome još pregovara.

- Nećemo da nabavljamo oružja koja se mogu smatrati ofanzivnim, ali moramo da zaštitimo svoju teritoriju, naveo je tada srpski premijer.

youtube/Novorossiя Informagentstvo

Nuđene Miloševiću pre bombardovanja

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko nudio je bivšem predsedniku SRJ Slobodanu Miloševiću da pošalje Srbiji protivraketni sistem S-300. - Na kraju nismo to uspeli da ostvarimo jer je postojao problem s vaše strane. On se ogledao u stavu gospodina Miloševića i vašeg rukovodstva, koje nije verovalo da NATO može da izvrši takvu agresiju. Kasnije je već bilo kasno, S-300 nije mogao da se prebaci jer je počela blokada. Ja sam ih upozoravao. Bilo agresije ili ne bilo, morate mnogo pre nje da se pripremite - naveo je Lukašenko u intervjuu za srpske medije koji je dao prošle godine.

Vučić je srpskim novinarima u Moskvi izjavio da je s ruskim zvaničnicima razgovarao i da će i dalje razgovarati o tome “šta se može uraditi da se iskoriste potencijali srpske namenske industrije”. On je rekao da se s ruskom stranom razgovara o remontu helikoptera u Srbiji.

2024 © - Vesti online