Petak 06.11.2009.
11:24
Tanjug

Filmsko bekstvo računovođe HRT-a

Tokom revizorske kontrole ustanovljeno je da nema pokrića za 1,5 miliona kuna za koje su potpisani virmani, posle čega je Kosanović zamolio revizore da sačekeju nekoliko minuta da iz susedne sobe uzme dokumentaciju.

Ostavivši tašnu na radnom stolu i jaknu u kancelariji, on je izišao iz zgrade, ušao u svoj auto i velikom brzinom odjurio sa lica mesta. Veruje se da je pobegao u Bosnu i Hercegovinu, čiji je takođe državljanin, a do koje iz Zagreba ima oko sat vremena vožnje.

Revizori su u međuvremenu digli uzbunu jer su shvatili da nešto nije u redu, a begunac se javio telefonom i poručio da, ako bude krivično gonjen, sigurno neće odgovarati sam.

Revizori su kod Kosanovića došli zbog primopredaje u službi za prevođenje čija je dotadašnja šefica otišla u penziju, i tom prilikom je utvrđeno da je Kosanović potpisao na stotine virmana za isplatu honorara za prevodilačke usluge za koje nedostaje valjana dokumentacija.

Nedeljnik "Globus" objavio je izjavu portparola HRT-a u kojoj potvrđuje da je Kosanović oštetio televiziju za 1,5 miliona kuna, ali da zbog istrage ne može reći da li je Kosanović imao pomagače.

2024 © - Vesti online