Sreda 28.10.2015.
15:14 >> 16:06h
Vestionline

Šaponjić "puta dva"

partizan.rs
Dvostruki strelac: Ivan Šaponjić (Foto: Arhiva)

Trijumf protiv trećeplasiranog sastava Prve lige, koji sa klupe predvodi Zoran Bata Mirković trebalo bi da vrati koliko-toliko dobro raspoloženje u Humsku posle serije loših rezultata. Novi trener Ljubinko Drulović promešao je karte, pa je umesto Živka Živkovića na golu bio Kljajić. 

U finišu susreta zaigrao je i Kosović,a na terenu se vratio Gregor Balažic.

U prvom poluvremenu, crno-beli su imali terensku inicijativu, ali bez zavidne kreacije, pritom dajući prostor Sinđeliću da zapreti preko agilnog Damnjanovića.

Shvativši da je vrag odneo šalu, Partizan je zaigrao agresivnije i odmah je nagrađen.

Tri minuta trebalo je Šaponjiću da odličan centaršut Stevanovića pretvori u pogodak udarcem iz prve. Dvadesetak minuta kasnije isti igrač je iznudio penal, šutnuo ga i "zapečatio" plasman crno-belih u osminu finala.

Branilac trofeja Čukarički je na Kosmetu, u Zubinom potoku, savladao domaću Mokru Goru 2:1. Javor je slavio u Novom Pazaru 2:0, a Jagodina u Novom Sadu protiv Proletera 1:0.

Plasman među 16 najboljih izborili su BSK iz Borče pobedom protiv Mladosti iz Lučana 3:1, zatim Inđija, koja je bila bolja od Rada 1:0, Spartak je istim istim rezultatom slavio u Zemunu, dok je Radnički iz Niša pobedio u Loznici 2:1.

Napredak je bio bolji od Moravca 3:0

Mečevi osmine finala igraju se 2. decembra, a finale je na programu 11. maja 2016. godine.

2024 © - Vesti online