Sreda 28.10.2015.
13:58
Tanjug

Vučić: Kupićemo rusko oružje. Treba zaštititi Srbiju

Tanjug
Veliki vođa: Moj posao je da brinem o bezbednosti zemlje

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa potencijalnom saradnjom Srbije sa Ruskom Federacijom u vezi sa nabavkom novog naoružanja, rekao da naša zemlja deo naoružanja mora da nabavi, ali da će nastojati da se jedan deo proizvodi u Srbiji, u saradnji s Rusijom. 

- To je naš posao. Nije realno da previše toga kupimo, ali nešto oružja ćemo da nabavimo - rekao je Vučić, ali nije želeo da precizira o kojem naoružanju je reč.

- Razgovori su u toku. Posao premijera i Vlade je da brinu o bezbednosti zemlje. Ako pitaju šta će nam sve to, neka postave pitanje šta će to nekima u okruženju, kada su svuda okruženi NATO zemljama, a samo jedna nije, a to je Srbija - rekao je Vučić i istakao da Srbija ćuti kada neki dobijaju borbene helikoptere, borbena oklopna vozila, haubice.

- Zašto nekima poklanjaju lansirne rampe, a drugi nabavljaju balističke rakete? A sutra ćete da me pitate, u nekoj drugoj konstelaciji snaga u svetu, šta si uradio da zaštitiš svoju zemlju. Nećemo da nabavljamo oružje koje je, nazovimo ga takvim, ofanzivno, ali moramo da zaštitimo svoju teritoriju - podvukao je Vučić i dodao da će biti razgovora i sa predstavnicima kompanije "Kamaz" u vezi sa kupovinom kamiona za nore i haubice u fabrici u Velikoj Plani. 

Vučić će o nabavci naoružanja razgovarati i na sutrašnjem sastanku sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, kako bi se videlo šta dve zemlje mogu zajednički da naprave i kako bi se iskoristili srpska namenska industrija.  

2024 © - Vesti online