Četvrtak 29.10.2015.
01:30
Srna

Ovako se direktor "Foklsvagena" izvinjava za prevaru

Reuters
Dubok naklon u znak izvinjenja

Dis je obećao da će kompanija ponovo pridobiti poverenje kupaca i dodao da će u Japanu biti odložena prezentacija jednog modela sa dizelskim motorom.

Šef "Folksvagenovog" japanskog odeljenja Sven Štajn, koji je nastupio pre Disa, naklonio se pokorno na nekoliko sekundi u japanskom stilu u znak izvinjenja. Dis to nije učinio.

- Želim da se izvinim u ime čitave kompanije - rekao je novi direktor kompanije, koji je stigao iz "Be-Em-Vea". On je naglasio da je rešavanje ovog problema prioritet, kao i da se osigura da se ovo više nikada ne ponovi.

"Folksvagen" se našao u problemima kada su vlasti SAD utvrdile da dizelski automobili ove marke u realnoj vožnji emitiju znatno više azotnih oksida nego tokom testova.

Nemačka kompanija potom je priznala da je u automobile ugrađen softver koji prepoznaje kada se vozilo testira i tada prilagođava emisije zakonskim normama.

Proizvođač je širom sveta povukao milione automobila na servis, a u budućnosti ga očekuju velike novčane kazne.

Dis je obećao da će izgraditi "novi i još bolji Folksvagen" na principima "inovacije, odgovornosti i trajne vrednosti". Dis i Štajn potom su zajedno predstavili novi SUV model sa hibridnim benzinsko-električnim pogonom.

2024 © - Vesti online