Sreda 28.10.2015.
10:23
Vestionline, Tanjug

Počelo je!

Reuters
Zablistao: Stefon Kari

Rezultatska neizvesnost u "Orakl Areni" jeste izostala, ali to ne znači da publika nije imala šta da vidi. Prošlogodišnji MVP Stefon Kari upisao je 40 poena, uz šest skokova i sedam asistencija. Da će i ove sezone sve oči biti uprte u njega dokazao je već posle prvih 12 minuta, kada mu je u koloni poena pisalo - 24!

Uoči utakmice u Ouklendu dodeljen je šampionski trofej, a potom je usledio Karijev govor, u kojem se zahvalio svima koji su doprineli velikom uspehu, uključujući i srpskog reprezentativca Ognjena Kuzmića, sada člana Panatinaikosa.

Reuters

Meč u Čikagu gledao je i predsednik SAD Barak Obama, inače veliki navijač tima iz "grada vetrova"

Meč je počeo minutom ćutanja u znak sećanja na nedavno preminulog trenera Minesote Flipa Saundersa.

Pored "ratnika" i "pelikana" sezona je počela na još dva terena - Čikago je u neizvesnoj završnici na svom terenu savladao Klivlend (97:95), dok je Detroit u gostima bio bolji od Atlante (106:94).

Bulsi su od početka preuzeli inicijativu i vođstvo koje nisu ispuštali čitav meč.

Ipak, pred sam kraj utakmice, trojkama Kevina Lava, Klivlend je stigao na "minus dva" i napad za pobedu ili produžetak.

Lebron Džejms je preuzeo odgovornost i pokušao prodorom, ali ga je Gasol rampom zaustavio.

"Bikove" je do prve ovosezonske pobede u "Junajted Centru" vodio Nikola Mirotić sa 19 poena. Pratio ga je Derik Rouz sa 18, a poen manje ubacio je Batler. U ekipi prošlogodišnjih finalista, najefikasniji je bio DŽejms sa 25 poena i 10 skokova, Vilijams je dodao 19, a Lav 18.

Što se tiče Detroita, koji je bio bolji od Atlante, najefikasniji je bio Kouldvel-Poup sa 21 poenom, dok su Moris i Dramond dodali po 18. U poraženom sastavu 20 poena postigao je Šroder, Milsap 19, a Tig 18.

2024 © - Vesti online