Utorak 27.10.2015.
19:30
informer.rs

Hrvati ponovo otcepili Vojvodinu od Srbije

youtube.com
Samo lapsus ili namerna provokacija: Mislav Tonogal

Novinar koji je ranije ove godine dobio nagradu za Radijsku osobu godine je na neki način proglasio Vojvodinu državom i naveo da će služba Evropske unije prema akcionom planu usvojenom u nedelju u Briselu stići na granice srpske pokrajine i njegove države.

- Fronteks dolazi na hrvatsko-vojvođansku granicu, reč je o jednoj od brojnih agencija Evropske unije kojoj je zadatak koordinacija u nadzoru spoljnih granica - rekao je Togonal. 

To je prvi primetio i na društvenim mrežama objavio profesor međunarodnih odnosa i nacionalne sigurnosti na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu Dejan Jović. 

Ipak, u prilogu koji je usledio, novinarka Vanja Vučković je ispravila voditelja emisije "Otvoreno" i rekla da Fronteks dolazi na granicu Hrvatske i Srbije. 

Podsetimo, hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović je početkom godine na proslavi svoje pobede na izborima izjavila da će se boriti za prava Hrvata u "Srbiji, Vojvodini i drugim zemljama".

- Boriću se za prava manjina u Hrvatskoj i tražiti da ona budu što veća, ali ništa manje neću tražiti ni za Hrvate u Srbiji i Vojvodini i u drugim susednim zemljama - rekla je Kolinda na šta je dobila veliki aplauz.

Treba li da verujemo da je ponovo reč o lapsusu?

2024 © - Vesti online