Utorak 27.10.2015.
12:24
Tanjug

"Neko hoće da destabilizuje region, ali Vlada Srbije ne dozvoljava!"

twitter.com/@avucic
Vučić i Medvedev

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Moskvi, rekao da je očigledno da na Balkanu rastu tenzije i da su vidljivi pokušaji sveukupne destabilizacije odnosa u Podgorici, Skoplju i Prištini, sa namerom da se oni prošire na Banjaluku, Sarajevo i Beograd.

- Srbija i Beograd uložiće sve napore da sačuvaju mir i stabilnost u regionu i to je naš prioritetni cilj - podvukao je Vučić.

Upitan koje snage destabilizuju region, Vučić je rekao da je dovoljno pogledati situaciju u okruženju i da će svima biti jasno ko je u pitanju.

- Zašto bih ja to govorio javno, dovoljno je da ja znam, da Vlada Srbije zna i da preduzima korake. Srbija u potpunosti uspeva da očuva mir i stabilnost u našoj zemlji. To je naš posao a ne da se bavimo ostalim zemljama - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, to nije lako činiti kao što je bilo ranije, ali u tome uspevamo.

- Ali, očigledno je da neko ulaže mnogo napora u destabilizaciju odnosa na Zapadnom Balkanu - rekao je Vučić i poručio da su Srbiji za reforme potrebni mir i stabilnost, a da se u takvim uslovima ne plaši teškog rada:

- Ako je nekome potreban mir i stabilnost, potrebni su Srbiji. Srbija će to umeti da sačuva i obezbedi - zaključio je Vučić.

2024 © - Vesti online