Utorak 27.10.2015.
12:18
Vestionline

Ako ga Zvezda "šutne", Skorcanitis se seli u...

AP
Uvek ima zainteresovanih: Sofoklis Skorcanitis

Atinski AEK, na čijoj klupi sedi nekadašnji selektor Srbije i trener Zvezde Dragan Šakota, zainteresovan je za Skorcanitisove usluge. Naravno, ukoliko ga klub sa Malog Kalemegdana "precrta"... 

Forma najvećeg pojačanja crveno-belih je daleko od očekivane, a pored loših partija u prvih osam utakmica ove sezone, Sofo je, nezvanično, zbog stomačnih problema izostavljen sa meča protiv Metalca, gde je srpski šampion slavio, uprkos bledom izdanju.

"Big Sofo" je u karijeri branio boje Iraklisa (2000-2003), Arisa (2004-2005), Olimpijakosa (2005-2010) i Panatinaikosa (2012-2013).

Nije samo slab učinak ovog igrača zavidnog evroligaškog iskustva na utakmicama problem za trenera Dejana Radonjića, koji ga na parketu drži prosečno 11 minuta u ABA ligi i 15 u Evroligi. Skorcanitis ni na treninzima ne uspeva da prati ritam koji je nametnut, što je dodatni problem, a tempo takmičenja, količina teških povreda i važnost mečeva koji su pred crveno-belima ne pružaju mogućnost Radonjiću da sa teškim centrom radi isključivo na fizičkoj pripremi tokom narednih nekoliko nedelja ili možda punih mesec dana.

Pročitajte još:

* Sofo na izlaznim vratima?

AEK je nezadovoljan svojim "peticama" Krisom Vorenom i Ou-Di Anosikeom, a Šakota će pre potpisa želeti da vidi Skorcanitisa na nekoliko treninga i odluči da li je on taj koji nedostaje i može da pomogne, piše "Goal".

Pitanje je da li bi 30-godišnji "Big Sofo", iako povratak kući uglavnom prija svim sportistima, pristao na takav vid saradnje.

2024 © - Vesti online