Utorak 27.10.2015.
22:44
A. B. - Vesti

Srpski džez se i sluša i gleda

Ovaj projekat je od nastanka privukao veliku pažnju javnosti, što je rezultiralo brojnim nastupima na festivalima u zemlji i inostranstvu.

Publiku u bečkom Akcent teatru su prijatno iznenadili svežim, modernim i autentičnim izvođenjima, kako autorskih kompozicija klaviriste Aleksandra Jovanovića, tako i aranžmana poznatih balkanskih numera.

Jednoipočasovno druženje je započeto predstavljanjem mahom novih kompozicija sa drugog albuma, pod nazivom "Serendipity", a zatim se na repertoaru našla i neizostavna koncertna posveta legendarnom Lali Kovačevu, zaštitnom znaku balkanskog opusa.

Sviračka kompetentnost i iznijansiranost muziciranja svakog od pojedinaca bili su na visokom nivou, što je jedan od dokaza da ovaj sastav još nije dostigao vrhunac i da su u konstantnom usponu.

Čitavu muzičku priču je, svojim video-zapisima i idejom da se slikom zabeleži trenutak "spiritualnog iskustva", kroz koji muzičari ovog specifičnog žanra prolaze u momentu stvaranja, pratio i fotograf Ivan Grlić.

Takođe, treba istaći i podršku istaknutog srpskog perkusioniste Uroša Šećerova, koji je svojim gostovanjem umnogome doprineo šarenolikosti u izvođenju.

2024 © - Vesti online