Ponedeljak 26.10.2015.
22:38
Sputnik

"Dokazaćemo celoj Crnoj Gori zloupotrebe policije na protestu u Podgorici"

Reuters
Sukob demonstranata i policije u Podgorici

Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je da protesti Demokratskog fronta nisu pretnja stabilnosti zemlje i ocenio da opozicija želi da nasilno preuzme vlast.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić za Sputnjik kaže da se opozicija odlučila za nenasilan metod borbe i ističe da su protesti letos počeli sa nekoliko hiljada učesnika, a sada je reč o desetinama hiljada pristalica DF-a koji su u subotu bili ispred skupštine Crne Gore.

- Metod nenasilnih protesta je dao izvanredne rezultate i ne vidim zašto bi neko ko ima takav rezultat menjao metod borbe. Ovde se radi o nameri režima da mirne demonstrante koje su rasterali sa ulica, poslanike i novinare tukli - da njih predstave kao nasilnike, a ne da su to policija i ljudi koji pripadaju organizovanim kriminalnim grupama - kaže Mandić za Sputnjik.

Predsedništvo DF-a odlučilo je da nastavi proteste, poručuje Mandić i tvrdi da će istrajati u zahtevima da se formira prelazna vlada i raspišu fer i pošteni parlamentarni izbori.

- Narednih dana obići ćemo sve opštine u CG kako bismo građanima i našim pristalicama podneli izveštaj o zloupotrebama policije i o upotrebi kriminalaca od strane režima u borbi protiv nenasilnih demonstranata. Želimo da ih upoznamo sa kršenjima Ustava i zakona od strane aktuelnog režima i da im predstavimo plan narednih velikih okupljanja - objašnjava Mandić.

A načelnik podgoričke Komunalne policije Goran Janković izjavio je da je tokom subotnjih protesta u prestonici pričinjena šteta u iznosu od oko 150.000 evra i najavio da će grad tražiti nadoknadu štete od Demokratskog fronta, kao organizatora demonstracija.

2024 © - Vesti online