Ponedeljak 26.10.2015.
03:00
D. Dekić - Vesti

Bebom protiv Koštunice

V. Sekulić
Protivnik opozicije: Vladimir Popović Beba

Dok je Đukanović okrivio Vojislava Koštunicu i krugove oko njega, jedan od prvaka opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić tvrdi da iz Srbije idu medijski udari na opoziciju Crne Gore putem tabloida "Informer", optužujući za to vlasnika i glavnog urednika lista Dragana Vučićevića i osnivača Instituta za javnu politiku Vladimira - Bebu Popovića iza kojih "stoji lično Đukanović".

Optužbe Đukanovića na račun Koštunice, koji se prošle godine potpuno povukao iz politike, analitičar Dragomir Anđelković ocenjuje kao smešne.

- To je kao da knez Lazar vodi proteste protiv Đukanovića - komentariše Anđelković za "Vesti".
On kaže da je dobro da se vlast u Srbiji ne meša u aktuelna crnogorska dešavanja jer je reč o unutarpolitičkim događajima.

- Loše je, međutim, što srpske vlasti nisu reagovale pre nekoliko godina kada su Srbi u Crnoj Gori bili duhovno i kulturno ugnjetavani - ocenio je Anđelković.

On se slaže sa izjavom Andrije Mandića da je Beba Popović Đukanovićev lobista "i to vrlo vešt u ostvarenju svog uticaja, pa je u medijima bilo kampanje protiv crnogorske opozicije".

Naš sagovornik negira da bi u svemu tome mogli da budu prsti srpske vlasti koja je, kako potvrđuje, ranija koristila Popovićeve usluge. On dodaje da čak i kad bi ta saradnja postojala, jasno je da lobisti mogu da rade istovremeno za dve vlade, ali potpuno različite stvari.
 

2024 © - Vesti online