Nedelja 25.10.2015.
15:02
Vestionline

PL: Sanderlendu derbi, Mitrović promašivao

Reuters
Stavio tačku: Stiven Flečer

Domaćinu je ovo je šesta pobeda u nizu nad velikim rivalom, pošto je Njukasl poslednji put slavio u avgustu 2011. U međuvremenu su dva meča završena bez pobednika.

Pobedu svom timu doneli su Adam Džonson sa penala u finišu prvog poluvremena, Bili Džons u 65 i Stiven Flečer u 86. minutu.

Gosti su bili mnogo bolji rival u prvom poluvremenu, stvorili su više prilika, ali je siguran na golu bio je Pantilimon, kojem je ovo prva utakmica u sezoni kako nije primio gol. Kazna je stigla u sudijskoj nadoknadi prvog dela igre. Koloćini je napravio prekršaj u kaznenom prostoru kada je oborio Flečera. Sudija je pokazao na belu tačku, a fudbaleru Njukasla crveni karton. Adam Džonson doneo je vođstvo svom timu. 
Najbolju šansu za Njukasl u nastavku propustio je Mitrović, nadmudrio je protivničkog igrača u kaznenom prostoru. šutirao iz okreta u bližu stativu, ali je Pantilimon odlično reagovao. Srpski reprezentativac odigrao je ceo meč.

Bili Džons je udvostručio vođstvo svoje ekipe u 65. minutu, posle kornera, a konačan rezultat postavljen je u 86. minutu. Kabul je loptu sa distance iz prve dodao Flečeru po dijagonali, on je sjajno prihvatio loptu i savladao Eliota.

2024 © - Vesti online