Nedelja 25.10.2015.
03:00
J. L. Petković - Vesti

Smenjeni Jablanović pod zaštitom premijera

Tanjug
Disciplinovanje neposlušnih: Kosovski Srbi na sastanku u Beogradu

Na sastanku članova liste sa Vučićem, kome je zvanično prvi put od kada više nije na čelu Kancelarije za KiM, prisustvovao i Aleksandar Vulin, sadašnji ministar za rad (čije partijske kolege imaju najviše mandata među Srbima u Prištini), dogovoreno je da njegov kum Aleksandar Jablanović na čiji račun su bile upućene brojne nedokazane optužbe više ne obavlja funkciju predsednika liste.

Tu dužnost će preuzeti trenutni šef poslaničke grupe u parlamentu u Prištini Slavko Simić iz Pokreta socijalista. Sastanak sa Vučićem bio je zatvoren za javnost, ali je saopšteno da su se učesnici dogovorili da će sve nesuglasice rešavati unutar liste i u koordinaciji za Kancelarijom za KiM.

Pitanje je koliko će obećanje premijeru biti čvrsto jer su neki, po starom običaju, medijima diskretno "dobacili" da je Vučić kritikovao baš onu drugu stranu. O epilogu sastanka govori mnogo i činjenica da je Jablanović ipak dobio zaštitu premijera i u narednom periodu obavljaće drugu javnu funkciju u Vladi Srbije.

Zvanično, razgovaralo se o aktuelnoj političkoj situaciji na KiM, prijemu Kosova u Unesko, ekonomskim i socijalnim problemima, formiranju ZSO i zaključeno da je "čvrsto jedinstvo srpskih političkih predstavnika na KiM imperativ i uslov nacionalnog opstanka Srba u Pokrajini".

2024 © - Vesti online