Petak 23.10.2015.
20:36
alo.rs

Mućke u "Železnicama": Direktor bratu namestio posao težak 50 miliona?!

Tanjug
A račun kompanije "zaključan"... (Foto: Ilustracija)

Naime, kako "Alo“ saznaje, Radovan Glibetić, direktor Sektora za finansijsko-knjigovodstvene poslove u ovom preduzeću je pre nekoliko godina posredovao u dogovoru da firma "Beoduga", u kojoj je njegov brat Slvako Glibetić bio suvlasnik, snabde plombama "Železnice Srbije".

Ukupna vrednost posla iznosila je oko 50 miliona dinara, tvrdi izvor.

- Kako su u pitanju velike količine, taj posao je, svakako, vredan na desetine miliona dinara. Ipak, koliko su bili alavi, ni to im nije bilo dovoljno, već su plombe prodali po tri puta većoj ceni od tržišne - navodi izvor "Alo!" dobro upućen u dešavanja u ovoj kompaniji.

Kako dodaje, s obzirom na visinu sume, nije ni čudo što "Železnice Srbije", koje ionako posluju loše, još uvek duguju firmi Radovana Glibetića oko 48 miliona dinara.

Iz "Železnica Srbije" pak nisu ni potvrdili ni demantovali ova saznanja, već su samo naveli da sa firmom "Beoduga", koja je u međuvremenu ugašena, nikakvih poslovnih, ni finansijskih aktivnosti nije bilo od 2009. godine. Ipak, nisu odgovorili da li su imali sklopljen posao sa tom kompanijom, kao ni da li im duguju novac jer je "zakonski rok za čuvanje navedene dokumentacije pet godina"(?!).

- Takođe, sve poslove nabavki u "Železnicama Srbije" sprovodio je Sektor za nabavke, na predlog odgovarajućih sektora kompanije, a nakon odluke Upravnog odbora, kao organa upravljanja, ugovore je potpisivao generalni direktor ili od njega ovlašćeno lice. Samim tim, ni Radovan Glibetić, kao direktor Sektora za finansijsko-knjigovodstvene poslove u "Železnicama Srbije" nije bio ovlašćen za sklapanje ovih poslova - naveli su u "Železnicama".

Glibetić se ne seća

Interesantno je da se ni sam Slavko Glibetić, koji je bio suvlasnik "Beoduge" ne seća da li im je "Železnica" ostala dužna novac!

- Morao bih da proverim jer je bilo odavno, pa se baš i ne sećam. Znam da se nešto tu dešavalo oko svega toga, da smo deo posla završili, a deo ne, deo su uzele druge firme da rade... Zaista se ne sećam tačno - rekao je Glibetić za "Alo".

"Železnice" u blokadi

"Železnice Srbije" od početka godine bile su u blokadi u četiri navrata, a poslednji put račun firme je blokiran 15. oktobra. Kako stoji na sajtu Narodne banke Srbije, ukupan iznos prinudne naplate je 7,62 miliona dinara, a račun je i dalje "zaključan".

2024 © - Vesti online