Četvrtak 22.10.2015.
23:36
Vestionline

EL: Bajern srušio Himki, PAO siguran, Mačvan briljirao u porazu

Arhiva
Foto: Ilustracija

Sastav Svetislava Pešića odigrao je veoma dobro prvih dvadeset minuta, pa je na odmor otišao sa 14 poena prednosti, da bi do kraja uspešno sačuvao stečeno vođstvo i pored nekoliko naleta i serija gostiju. Bavarci su tako, posle poraza na startu od Fenerbahčea u Istanbulu, stigli do prvog trijumfa u novoj sezoni, dok je Himki doživeo prvi poraz.

Najraspoloženiji u domaćem timu bio je Nihad Đedović sa 16 poena, osam skokova i tri asistencije, dok je Kej-Si Rivers ubacio poen manje i zabeležio dva skoka. Dvocifrni su bili još i Deon Tompson sa 12 poena i aleks Renfro sa deset. 

Duško Savanović ubacio je samo dva poena (1/6 za dva, 0/2 za tri), uz pet skokova i četiri uspešna dodavanja, dok Vasilije Micić nije ulazio u igru. 

U poraženom timu najbolji je bio Aleksej Šved sa 16 poena, šest skokova i četiri asistencije, Džejms Agustin dodao je 15, uz čak 12 skokova, dok je Tejris Rajs meč završio sa 11. 

Košarkaši Panatinaikosa zabeležili su prvu pobedu u Evroligi ove sezone, pošto su u Atini pobedili šampiona Turske Karšijaku sa 85:73 (30:15, 17:19, 17:18, 21:21).  

Džejms Gist predvodio je PAO sa 27 poena i šest skokova. Nik Kalates je završio utakmicu sa 11 asistencija uz šest poena. 

Srpski reprezentativac Miroslav Raduljica završio je utakmicu sa osam poena (3-5 iz igre za 13 min) i dva skoka, Ognjen Kuzmić imao je osam poena (3-4 iz igre za 16 min), dok je Aleksandar Pavlović imao učinak od osam poena i četiri skoka. 

Najbolji u poraženom timu bio je Keni Gabrijel sa 17 poena i deset skokova. 

Košarkaši Anadolu Efesa savladali su Emporio Armani kod kuće sa 89:73 u drugom kolu B grupe Evrolige. Gosti iz Milana odlično su se držali u prve tri četvrtine, ali je tim Dušana Ivkovića meč prelomio čvrstom odbranom i serijom 10:0 sredinom poslednje deonice, uz po pet poena Brauna i Ertela, posle čega je bilo 79:68 na četiri i po minuta do kraja.

Najefikasniji kod pobednika bio je Džon Dibler sa 17 poena, Tomas Ertel imao je 13 poena i osam asistencija, Dario Šarić upisao je 12 poena i pet skokova, a Aleks Tajus dodao je 11 poena. 

Srpski košarkaš Milan Mačvan predvodio je goste sa 18 poena (5-9 iz igre, 6-8 penali za 26 min), devet skokova i tri asistencije, najefikasniji je bio Alesandro Đentile sa 22 poena, uz po četiri skoka i asistencije, a bivši košarkaš Crvene zvezde Čarls Dženkins dao je osam poena (3-5 iz igre). 

U drugom meču grupe Limož je savladao Cedevitu u Zagrebu sa 84:80, a blistao je bivši plej Partizana Leo Vesterman sa 15 poena (4-9 iz igre), dva skoka i tri asistencije. Bongu-Kolo takođe je dao 15 poena, uz sedam skokova i pet asistencija, Šafarcik je imao 12 poena i sedam asistencija, a Vil Denijels dodao je 14 poena. 

Kod Cedevite se istakao Džejkob Pulen sa 21 poenom, pet skokova i četiri asistencije, Miro Bilan imao je 19 poena, devet skokova, ali i sedam izgubljenih lopti, dok je Džejms Vajt dodao 17 poena. 

2024 © - Vesti online