Četvrtak 22.10.2015.
18:15
mozzartsport.com

Ercegu Zvezda ni na pameti, odbio Makabi, Armani, Valensiju...

Reuters
Vaga ponude: Zoran Erceg

Međutim, kraj oktobra se bliži, takmičenje u najjačem klupskom takmičenju polako se zahuktava, ali doskorašnji igrač Galatasaraja i dalje nije pronašao adekvatan angažman. Zašto?

Košarkaškim krugovima poslednjih nedelja počele su da kruže priče o mogućem dolasku Zorana Ercega u Crvenu zvezdu, a posle teške povrede kapitena Luke Mitrovića nije bilo navijača srpskog i regionalnog prvaka koji nije poželeo iskusnog šutera u klubu s Malog Kalemegdana.

Ipak, realnost je malo drugačija. Zoran Erceg formu održava u Beogradu, ali prema pojedinim saznanjima Zvezda uopšte nije u orbiti 30-godišnjeg krilnog centra. Crveno-beli su u međuvremenu angažmanom Kvinsija Milera pokrili pozicije krila i krilnog centra, ali postoji određena šansa da klub angažuje još jednog igrača u narednom periodu. Ovog puta u pitanju je košarkaš iz domaćih okvira, s obzirom da Zvezda već ima pet stranaca u ekipi (Tompsona, Mekela, Skorcanitisa, Cirbesa i Milera). 

Ercegova želja jeste da "ulovi" još jedan ozbiljan evropski ugovor, što je sasvim logično s obzirom da i dalje pruža partije na visokom nivou. S druge strane, specijalizovani košarkaški portal "Eurohoops" piše da je Erceg prethodnih dana odbio ponude četiri kluba, od toga tri iz Evrolige. Naime, negativan odgovor dobili su Makabi Tel Aviv, Armani Milano, Laboral Kuća i Valensija. Razlog - finansijska ponuda koja je bila premala u odnosu na ono što je Erceg očekivao. 

Jedan od najboljih igrača Galatasaraja u prethodnoj sezoni (15 poena, četiri skoka u Evroligi, 14 poena, pet skokova u šampionatu Turske) spreman je čak i da sačeka do kraja prve faze Evrolige kako bi dobro izvagao ponude i na kraju izabrao ono što je najbolje. 

To praktično znači da bi Ercega na parketu košarkaška publika mogla da vidi tek u TOP 16 fazi. Ali, opcije su i dalje otvorene da se angažman obezbedi i ranije. Pitanje je samo da li će neko poslati ugovor koji se ne odbija...

2024 © - Vesti online