Četvrtak 22.10.2015.
14:49
Tanjug, Vestionline

Država da pomogne Bujoševiću da može da vlada u RTS-u

Tanjug
Da mu se obezbedi da ima para za reprize serija: Dragan Bujošević, generalni direktor RTS-a

- Razgovarao sam sa premijerom Aleksandrom Vučićem i ministrima i uveren sam da smo na najboljem putu da nađemo dobro rešenje za sve nas... Obaveza vlade je stabilno finansiranje javnog medijskog servisa, to je obaveza predviđena zakonom - rekao je Bujošević na javnoj raspravi o programskim sadržajima javnog servisa.

On je ukazao da je problem to što, i ako se dođe do održivog rešenja, RTS neće imati novac za funkcionisanje za prva dva do tri meseca u narednoj godini.

- Ako počne naplata takse od 1. januara, prvi prihod može da se očekuje početkom februara, to će biti sigurno nedovoljan iznos za finansiranje RTS-a i mi ćemo morati da nađemo način kako da rešimo taj problem - rekao je Bujošević.

On je dodao da rešenje nije u novim zaduživanjima jer je trenutni dug RTS-a 90 miliona evra, a da je prošlu godinu završio sa 18 miliona evra gubitka, što je, između ostalog, posledica "maćehinskog odnosa" države prema ovoj medijskoj kući.

Nekada TV Bastilja, danas TV Repriza

Sramotni program RTS-a za vreme komunista, do 2000. godine (kada smo je znali kao TV Bastilju), kao i kasniji ništa bolji program za vreme "demokrata" i danas za vreme SNS-a (kada je znamo kao TV Repriza), ocenili su i građani - sve većim bojkotom plaćanja. Uostalom, stavka za smeće već je postojala na uplatnicama Infostana, mnogo je bilo da postoji jedna i za javni medijski servis.

Bujošević se osvrnuo na poslednjih osam godina - napomenuo je da je naplata pretplate iz godine u godinu bila sve manja, pa je od 69 odsto 2007. godine, došla na 28 odsto 2013. godine. 


 

2024 © - Vesti online