Petak 23.10.2015.
00:30
benchmark.rs

Pažnja: Evo razloga zašto vam mobilni sporije radi

Reuters
Rešite se pojedinih aplikacija kako vam telefon ne bi bio suviše spor

Sigurnosna kompanija AVG je sada objavila listu aplikacija koje su odgovorne za pomenute probleme na Android uređajima, a odnosi se na drugo tromesečje ove godine.

Aplikacije su podeljene u dve grupe. Prvu grupu čine aplikacije koje su inicirane od strane korisnika, a ovde je najveći problem Snepčet. Snepčet je uspeo čak i da prestigne Fejsbuk po usporavanju performansi uređaja, a za ovo je zaslužno simultano korišćenje kamere, Wi-Fi/cmobilnih podataka i GPS-a. Još jedan neočekivani "uljez" jeste i Tumblr, koji je izlistan kao aplikacija koja troši najviše podataka - više i od Netfliksa i Spotifaja kombinovano. Kada su u pitanju aplikacije koje se autromatski pokreću ili rade u pozadini, na prvom mestu je Fejsbuk, a sledi ga Gugl Plej Servisis.

AVG ističe da ne želi da uplaši Android korisnike. Cilj ovog izveštaja je da obavesti korisnike i ukaže im na to koje aplikacije treba izbegavati. Naravno, prisustvo ovih aplikacija na AVG-ovoj listi takođe ukazuje i na to da su ovo najpopularnije aplikacije, što kod korisnika može stvoriti nedoumicu šta da čine.

2024 © - Vesti online