Četvrtak 22.10.2015.
11:32
Vestionline

"Zvezda je veliki izazov"

kkcrvenazvezda.rs
Zamena za Luku Mitrovića: Kvinsi Miler stiže na Mali Kalemegdan posle tri sezone u NBA ligi

Krilni centar Denvera i Bruklina, posle tri sezone u NBA ligi, spreman je za novo poglavlje u svojoj karijeri, ali i veliku promenu koja za njega predstavlja izazov. 

- Ovo je velika odluka za moju porodicu, i mene na prvom mestu. Igrao sam tri sezone u NBA ligi kao profesionalac, prelazak u Evropu je veliki izazov za mene. Čuo sam od mnogih, da je kvalitet košarke u Evroligi vrlo visok, tako da tu ne bi trebalo da bude mnogo razlike u odnosu na NBA. Takva sam osoba, da ovaj dolazak, vidim kao veliku priliku i šansu da još više razvijem svoju igru. 

Posle Denver Nagetsa i Bruklin Netsa, i NBA lige, Kvinsi se odlučio za KK Crvena zvezda Telekom. 

- Moji zastupnici Lens Jang i Misko RaŽnatovic upoznali su me detaljno sa situacijom u sada već, mom novom klubu. Čuo sam od njih dosta pravih stvari o Crvenoj zvezdi, pre nego što sam potpisao ugovor. Rekli su mi jednu stvar koja je za mene bila ključna, da je u pitanju jedan od velikih evropskih klubova, i da bih mogao mnogo, i odmah da pomognem na poziciji 4, na kojoj je tim oslabljen brojnim povredama.  
 

Kvinsi se vec upoznao preko video materijala, sa onim što ga očekuje u crveno-belom dresu, i Beogradu, i posebno se osvrnuo na atmosferu na utakmicama Crvene zvezde, koja je na njega ostavila najjači utisak. 

- Već sam pogledao i upoznao se preko snimaka sa novim timom i klubom. Ono što sam zapazio su navijači, koji su bučni i odani svom klubu. U takvoj atmosferi i pred takvim navijačima, biće pravo zadovoljstvo igrati. Moj agent Miško Ražnatović mi je vec ispričao dosta toga lepog o Beogradu, uostalom on će i biti moj vodič kroz grad, kako bi ga što pre upoznao. 

Igranje u Crvenoj zvezdi, Kvinsi vidi kao veliki izazov, iako stiže iz najjace košarkaške lige na svetu:

- Moj primarni cilj je da pomognem timu da pobeduje. Prelazak na evropski stil košarke neće biti lak, ali verujem u svoju igru, i ono što radim. 

Za kraj, pre dolaska u Srbiju, Kvinsi je imao i poruku za sve kojima je crveno-bela boja u srcu:

- Davaću svako veče, na utakmicama, na treninzima 110 posto. Zaista se radujem ovoj prilici, novom iskustvu i igranju u Crvenoj zvezdi i Srbiji. Jedva čekam da počne ova epizoda! 

2024 © - Vesti online