Petak 14.05.2010.
12:54
Tanjug

Vujanović: Nema tajnih sastanaka sa Tadićem

Reagujući na komentar predsednika crnogorskog parlamenta Ranka Krivokapića o navodnim tajnim sastancima Vujanovića i Tadića, predsednik Crne Gore je naveo da je saglasan sa konstatacijom predsednika Skupštine Crne Gore o nepotrebnosti tajnih sastanaka, ali je siguran da merilo tajnosti nije saznanje predsednika Skupštine, navodi se u saopštenju.

Krivokapić je u četvrtak izjavio da Crnoj Gori nisu potrebni tajni sastanci i da Balkan zna kako su se neki od njih u nedavnoj prošlosti završavali. Vujanović je, kako piše u saopštenju, jednako siguran da Crnoj Gori nisu potrebni tajni sastanci, ali smatra da je Krivokapić na "pogrešno mesto i uvredljiv način uputio aluziju o tome kako su se završavali tajni sastanci na Balkanu u nedavnoj prošlosti“.

"O svojim brojnim aktivnostima u inostranstvu, predsednik Skupštine nije obaveštavao Predsednika Crne Gore niti mu je saopštavao ishod tih aktivnosti. Predsednik to nije ni očekivao niti to smatra neprimerenim. Niti takve sastanke smatra tajnim“, piše u saopštenju.

U saopštenju se ističe da se ni sa predsednikom Srbije ni sa drugima, Predsednik Crne Gore nije sastajao niti će se sastajati tajno i da su sadržaj i efekti spoljne politike kojoj Predsednik pripada poznati crnogorskoj javnosti.

2024 © - Vesti online