Petak 14.05.2010.
11:48
Tanjug

Obradović: Niko nije sumnjao u nastavnika

Šokiran ministar Obradović

Istraga će pokazati šta se dogodilo, ali kazna je apsolutno potrebna, rekao je Obradović, ocenivši da taj slučaj treba "da nas opomene", kao i da deca i roditelji treba što više da razgovaraju i o takvim temama.

"Da li se ćutalo zato što se nije znalo za ispoljavanje takvog ponašanja nastavnika prema deci ili su se deca prepala ili nisu imala hrabrosti da razgovaraju sa svojim roditeljima", zapitao je Obradović, gostujući na RTS-u.

Ministar je preneo i izjavu direktora novosadske škole, koji kaže da niko u prethodnih nekoliko godina nije ni na koji način stavio do znanja da tako nešto postoji, i da dete nije progovorilo, ne bi se ni znalo da toga ima.

Nastavniku Ivanu Mioviću Štasnom, osumnjičenom za seksualno zlostavljanje dečaka u novosadskim osnovnim školama, određen je pritvor od 30 dana, rekla je sinoć Tanjugu istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu Tatjana Đuković.

Tokom postupka biće saslušani svi svedoci, oštećeni, predstavnici Centra za socijalni rad i drugi, rekla je sudija Đuković. Novosadski nastavnik geografije Ivan Miović Štasni uhapšen je zbog sumnje da je obljubio sedmoricu dečaka, saopštila je ranije novosadska policija.

2024 © - Vesti online