Utorak 20.10.2015.
19:22
Tanjug

Slovenačka policija biber-sprejom na izbeglice

Reuters
Izbeglice i policija u Sloveniji

Izbeglice isprskane biber-sprejom, koje su potom poslate na kraj reda, pokušale su da uđu u autobuse koji čekaju u austrijskom pograničnom gradu Špilfeldu i odvoze ljude u izbegličke centre u Klagenfurtu, 140 kilometara zapadno odatle, prenosi AP.

Portparol austrijske policije Joakim Huber izrazio je uverenje u Špilfeldu da je, uprkos prisustvu 700 migranata i izbeglica i očekivanom pristizanju još stotina novih, Austrija "dobro pripremljena te da može da kontroliše novi talas".

Kako je dodao, u Špilfeldu je postavljen još jedan šator za prihvat novopridošlih migranata i izbeglica.

Slovenija od EU traži dodatne policijske snage

Slovenija će od Evropske unije zatražiti dodatne policijske snage koje bi se rasporedile na granici te zemlje sa Hrvatskom zbog sve većeg broja izbeglica koji idu ka zemljama zapadne Evrope, izjavio je danas u Briselu slovenački predsednik Borut Pahor.

- Neophodna nam je brza pomoć EU - rekao je Pahor na konferenciji za novinare posle razgovora sa predsednikom Evropskom saveta Donaldom Tuskom i predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom.

Od petka, kada je Mađarska zatvorila južnu granicu, u Sloveniju je ušlo oko 19.500 izbeglica, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova, preneo je Rojters.

Iz Evropske komisije je ranije saopšteno da su spremni da pomognu svakoj članici suočenoj sa migrantskom krizom.

2024 © - Vesti online