Utorak 20.10.2015.
17:31
Vestionline

Partizanu grejanje samo do 90. minuta sa Bilbaom!

M. Todorović
Foto: Ilustracija

Ukupno dugovanje SD Partizan Vojnoj akademiji za isporuku toplotne energije, zaključno sa grejnom sezonom 2014/2015 iznosi više od 8.000.000 dinara i to bez kamate.

Grejanje je isključeno 15. aprila 2015. godine, kada je i prestala grejna sezona i početkom nove nije ponovo uključeno zbog neizmirenog dugovanja.

Saopštenje Ministarstva odbrane prenosimo u celini: 

- Ministarstvo odbrane je u više navrata ukazivalo na obavezu plaćanja usluge grejanja i poštovanje preuzetih obaveza iz ugovora o grejanju. Poslednji put smo ukazali na neizmirene obaveze sportskog društva Partizan 18. septembra i obavestili ih da će grejanje biti isključeno. Osim toga, više puta smo razmatrali mogućnosti za postizanje dogovora i pronalaženje načina da se izmire dugovanja čuvenog sportskog kluba. Tako smo u januaru postigli dogovor o plaćanju duga na rate, ali nažalost taj dogovor Partizan nije ispoštovao. 

Ministartvo odbrane će u ovoj situaciji, na osnovu odluke ministra odbrane sportskom društvu Partizan uključiti grejanje radi održavanja predstojeće važne utakmice. 

Ukazujemo da je neophodno da sportsko društvo Partizan počne sa izmirivanjem dugovanja, pre svega radi normalnog i neprekidnog snabdevanja toplotnom energijom naše dve vojnoobrazovne institucije, Vojne gimnazije i Vojne akademije. Novac od naplate tog dugovanja sliva se u državni budžet iz kog Ministarstvo odbrane, između ostalog, kupuje i energenate koji se koriste za grejanje učenika u Vojnoj gimnaziji i kadeta Vojne akademije - stoji u saopštenju.

Kapetan korvete Jovan Krivokapić, 
portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. 

Duel trećeg kola grupe L Lige Evrope igra se u četvrtak od 19.00 na stadionu u Humskoj.

2024 © - Vesti online