Petak 14.05.2010.
08:48
Vestionline

Švercovali kokain preko ženskog samostana

Portir je, kako su objasnili karabinijeri, iz samostana organizovao lažna hodočašća, u kojima su učestvovali njegovi partneri krijumčari. Oni su iz Južne Amerike dolazili s brevijarima, biblijama i molitvenicima koje su stavljali u ručni prtljag jer ga na aerodromu ne njuškaju psi tragači.


Konce ovog šverca vukle su dve poznate kalabrijske organizacije, Pele-Votari i Koko-Trovato, za koje se zna da sarađuju sa kolumbijskim narkokartelima.


Ista kveziverska organizacija je izmislila i projekt unapređenja ribarstva, koji je dobio podršku svetske Organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO), pa su novcem Ujedinjenih nacija umesto eksperimentalnog ribnjaka u Gani organizovali skladište droge na pla puta između Južne Amerike i južne Evrope.

Istraga "Hanibal" (jer je deo droge prolazio Hanibalovim putem iz Španije, kroz Francusku u Italiju, preko Pirineja i Alpa) koja je otkrila ovaj domišljati šverc kokaina trajala je tri godine. Karabinijeri su uhapsili 33 osumnjičena, uključivši i portira iz ženskog samostana.

2024 © - Vesti online