Ponedeljak 19.10.2015.
20:22
Tanjug

Stefanović: Hrvatski policajci ugrozili teritorijalni suverenitet Srbije

Tanjug
Stefanović: Uputićemo protestnu notu

Policajci su tom prilikom napali novinare dok su izveštavali o migrantskoj krizi, a čime je bio ugrožen teritorijalni suverenitet Srbije.

Osim osude ovog incidenta, Stefanović je rekao da će tražiti objašnjenje hrvatske strane, a ako se nešto slično bude ponovilo, kako je rekao, "policija Srbije će morati da reaguje".

On je na konferenciji za novinare naveo da su napadnuti fotoreporter Andrej Isaković iz Frans presa, snimatelj Rojtersa Branko Filipović, kamerman Al Džazire Boško Branković i slobodni novinar iz Velike Britanije, kojima su oduzeti fotoaparati, dok je Filipović dobio više udaraca.

Stefanović je ponovio da Srbija želi normalne odnose sa Hrvatskom, ali da takvo ponašanje Hrvatske nije dobrosusedsko i da ne može doprineti poboljšanju situacije sa migrantima.

Ministar je rekao da će zbog ovog incidenta Srbija uputiti protestnu notu Hrvatskoj, ali je istakao da je i po zaključcima srpske policije, ali i snimcima koje su napravili mediji, jasno da su hrvatski policajci bili na srpskoj teritoriji.

2024 © - Vesti online