Utorak 20.10.2015.
08:54
Z. Mirković - Vesti

Iz "gluposti" ranio Srbina

wikipedia.org
Tek će saslušati sve svedoke

Prema pisanju austrijskih medija, očevici su ispričali da su se trojica muškaraca posvađala na ulici, a tokom žučne rasprave 44-godišnji Hrvat potegao je pištolj i ispalio više metaka u pravcu 34-godišnjeg Srbina! 

Žrtva je pogođena s nekoliko metaka, a jedan je završio u Srbinovoj glavi i lekari su se do zaključenja ovog broja "Vesti" borili za njegov život.

- Razlozi zbog kojih su se Hrvat i Srbin posvađali zasad nisu poznati. Postoji mnogo svedoka ovog obračuna i sve njih tek treba saslušati - izjavila je Mihaela Rosman, portparol policije.

Zasad je, kako su i "Vesti" već izveštavale, izvesno da su se žrtva i napadač posvađali na ulici. Policija je uspela da nađe i treću osobu koja je bila u društvu Hrvata i Srbina u momentu svađe i pucnjave, ali za koju se ispostavilo da nije direktno učestvovala u svađi.

Iz saslušanja tog 24-godišnjaka, čiji podaci se ne navode, ispostavilo se da je svađa nastala zbog "gluposti". On je policajcima ispričao da je posle pucnjave pobegao iz straha, prenose austrijski mediji.

- Prolaznici, koji su izlazili iz obližnjeg kafića, videli su dvojicu muškaraca kako se svađaju na ulici. Uskoro su se začuli hici, a nakon toga su očevici videli jednog muškarca kako beži - preneli su austrijski mediji reči Mihaele Rosman.

Prema njenim rečima, svedoci su, takođe, rekli da su videli 34-godišnjeg Srbina, nastanjenog u Beču, kako leži u lokvi krvi na ulici. Napadač je posle pucnjave mirno stavio pištolj u jaknu i nije ni pokušao da pobegne s mesta pucnjave. Kada je stigla prva policijska patrola, Hrvat je bacio pištolj na asfalt i nije pružao nikakav otpor prilikom hapšenja.

Policija je saopštila da osumnjičeni Hrvat nije nastanjen u Austriji i da nije imao dozvolu za pištolj iz kojeg je pucao.

Ranjenik kritično

Ranjeni Srbin je hitno prevezen u bolnicu i operisan, a lekari njegovo stanje i dalje ocenjuju kao kritično. Istovremeno, svedoci kažu da je prizor na mestu ranjavanja bio jeziv.
- Krvi je bilo na sve strane, ne mogu da verujem da je muškarac još živ - preneli su austrijski mediji reči ugostiteljke Aleksandre P. ispred čijeg se objekta dogodila pucnjava.

2024 © - Vesti online