Ponedeljak 19.10.2015.
15:14
Vestionline

"Novače, još Rolan Garos i bićeš najveći u istoriji"

Reuters
Napad na sva četiri Grend slema u 2016. godini: Novak Đoković

- Novak je sada gladniji nego da je ove godine uzeo sva četiri. Nadal to nije učinio, nije ni Federer, morali bismo da se vratimo skroz do Lejvera koji je osvojio sve najveće turnire u istoj godini. Novak bi bio klasa za sebe ako bi uspeo u tome, ali to je u modernom tenisu neverovatno teško. Ključ je u Rolan Garosu. Ako to uspe, biće najbolji teniser u istoriji - rekao je Rusedski u kolumni za "Sky sports".

Mi bismo najviše voleli kada bi nas Novak naredne godine obradovao zlatnom medaljom na OI i Riju! Za sada ima bronzu iz Pekinga 2008!

Britanac smatra da tenis nije nezanimljiv i pored dominacije Srbina. 

- Đoković juri istoriju, a to je veoma uzbudljivo. Sećate li se perioda kada je Federer dominirao? Govorili smo: "Tenis je sjajan, čarobno je gledati Rodžera". Sada od Đokovića želimo kalendarski Grend slem. Bilo je uzbudljivo kada ga je Serena jurila sada u Njujorku, a Đoković bi to mogao da uradi u 2016. godini  - kaže nekada četvrti teniser planete, koji je teniskim zaljubljenicima ostao u sećanju po snažnim servisima levom rukom.

Do kraja sezone, Novaka očekuje Masters u Parizu, u dvorani "Bersi" i Završni masters najboljih osam tenisera sveta sledećeg meseca u londonskoj dvorani "O2". 

2024 © - Vesti online