Ponedeljak 19.10.2015.
14:31 >> 15:35h
Vestionline

Balista: Dron je osveta za paljenje albanske zastave u Đenovi!

Tanjug/AP
Albanski ekstremista Ismail Morina, zvani Balista, uhapšen je u Tirani dan pre meča sa Srbijom zbog posedovanja oružja i falsifikovanih karata za meč u Elbasanu

- Dron je bio osveta za paljenje albanske zastave u Đenovi od strane Ivana Bogdanova. Hteo sam osvetu, ali nisam hteo da vređam Srbe. Moram da poručim Srbima da ih ne mrzim. Ali, ipak smo imali tešku istoriju. Bilo mi je važno da pokažem indentitet. Hteo sam da posle sklonim dron, javio sam prijatelju da moramo da bežimo - rekao je Morina.

A o vekovnoj netrpeljivosti i sukobima Srba i Albanaca, Morina je rekao: 

- Albanci su na ovim prostorima autotohtoni, domoroci, a Srbi su naknadno došli na Balkan. Ako hoće da žive ovde, onda Srbi moraju da nas poštuju. Na toj zastavi na dronu je bila mapa etničke Albanije. To nisu teritorije, nije joj cilj da mi moramo da vratimo te teritorije nazad, to je samo istorija - rekao je Morina.

U istom videu, kapiten reprezentacije Albanije je rekao: 

- Najviše mi je žao srpskih fudbalera, jer nisu ništa uradili, izašli su na teren i predstavljali svoju zemlju, a na kraju su izgubili utakmicu sa 3:0 jer su nas njihovi navijači napali. To je suludo. Shvatili smo šta se dešava kada smo videli boje i simbole, da to nije albanska zastava. Kada smo videli da navijači pokušavaju da nas napadnu, bilo je jasno da se sve otelo kontroli. Bio sam uplašen za svoje igrače, da budem iskren. Dolazili su sa svih strana. Srpska policija je mislila da je neko od nas uneo dron, što je bila besmislica, pretresali su nam sve stvari, što nije imalo smisla.

2024 © - Vesti online