Utorak 20.10.2015.
03:30
nezavisne.com

Jezero koje je voleo Hemingvej

ttp://nexttriptourism.com/
http://nexttriptourism.com/
Mesto za pravi odmor - jezero Mađore

Jezero Mađore se uprkos svojoj lepoti, na turističkim mapama našlo tek početkom 20. veka, kada je tunel Simplon u Alpima omogućio prolazak Orijent Ekspresa.

Od tog trenutka, obale jezera se pune bogatašima koji su počeli da grade luksuzne vile, a neke od njih i danas su u funkciji, dok su druge napuštene i neupotrebljive.

Stresa, grad koji i dan danas izgleda kao da pripada nekom drugom vremenu, dugo se smatrao neslužbenom prestonicom zapadne obale jezera Mađore. 

Prepun je predivnih hotela napravljenih u baroknom stilu, koji će svakog posetioca ostaviti bez daha. Najlepši i najveći među njima je "Grand Hotel des Iles Borromees" koga krase monumentalni kristalni lusteri, a poznat je i po tome što je u njemu boravio devetnaestogodišnji Ernest Hemingvej, nakon ranjavanja na italijanskom ratištu.

Još jedno odredište vredno posete svakako je i Peskatori, ostrvo ribara koje celo šetajući obiđete za deset minuta, ali je toliko čarobno da ćete tih deset minuta pamtiti barem isto toliko godina.

Mađore je ogromno jezero, i proteže se skroz do Lokarna u Švajcarskoj. Za obilazak cele njegove okoline trebaće vam bar deset dana, što će se ispostaviti kao kratak period za uživanje u svim lepotama.

2024 © - Vesti online