Četvrtak 13.05.2010.
21:45
Tanjug

Nema ozbiljnih razgovora pre odluke MSP

Gostujući u centralnoj emisiji vesti TV B92, Liht je istakla da su "očigledno ti razgovori sve potrebniji" i izrazila nadu da će do "nekog dijaloga, ipak doći" posle odluke MSP.

Ona je iznela mišljenje da bi na skupovima kakakv je predstojeći regionalni skup u Sarajevu Srbija trebalo da učestvuje, jer u suprotnom rizikuje da bude izolovana, "što je jednom već iskusila".

Srbija bi trebalo da učestvuje na skupu u Sarajevo, kako bi izbegla izolaciju: Sonja Liht
 


Povodom kritika opozicije da Beograd odlaskom na taj skup indirektno priznaje nezavisnost pokrajine, Liht je istakla da će uz predstavnike Kosova i Metohije biti prisutan i predstavnik UNMIK-a i da je jedina razlika što ispred učesnika neće pisati imena država.


Liht je izrazila uverenje da "Evropska unija, ali i drugi značajni akteri ne žele da Kosovo za svagda ostane zamrznuti konflikt", ali da postoje različita mišljenja o tome kako naći izlaz iz sadašnje situacije.


Istakavši kao primer kiparski problem, Liht je zaključila da će svi kojima je stalo da Evropa bude politički i ekonomski snažana i mirna, nastojati da se nađe neki izlaz i za južnu srpsku pokrajinu.

2024 © - Vesti online