Subota 17.10.2015.
21:52
Tanjug

"Šta tačno naprednjaci danas slave? Koji 'uspeh' konkretno?"

Tanjug
Pravo malo slavlje...ali zbog čega!?

Demokrate su naprednjake upitali da li su slavili smanjenje plata i penzija i, kako tvrde, najmanji privredni rast u regionu, povećanje poreza, to što se Srbija od marta 2012. nije pomakla u evropskim integracijama ili to što je imala najniži nivo investicija u poslednjih 15 godina.

- Da li je slavila to što nijedni izbori u prethodne tri godine nisu prošli bez prebijanja kandidata koji nisu iz SNS? Da li je slavila to što se zakoni u Srbiji menjaju tako da pogoduju njihovim poslovnim partnerima? To što je tajkunima poklonila zemljište koje su stekli u sumnjivim privatizacijama? To što se javni dug Srbije od kako je SNS došla na vlast povećao za 10 milijardi evra - pitaju demokrate.

Demokrate su upitale da li je SNS slavila to što se, kako tvrde, u svim izveštajima govori o nikad goroj situaciji u medijima, to što njenu vladu hvale samo bankari dok narod sve teže živi ili to što već tri godine ubeđuje građane kako nam ide odlično, a oni sami vide da im je plata smanjena, a život sve skuplji.

- Da li je slavila to što se zbog takozvanih investicija od kojih profitiraju njihovi prijatelji Srbija zadužuje? Da li je slavila to što je Srbija jedina zemlja u Evropi koja je smanjila plate prosvetarima - upitao je DS naprednjake.

2024 © - Vesti online