Subota 17.10.2015.
19:41
Vestionline

Novače, kakvu poruku šalješ ostalima? Evo odgovora srpskog asa

Reuters
Nema premca u teniskom svetu: Novak Đoković u nedelju igra za 57. titulu u karijeri, a devetu u 2015.

Posle susreta na konferenciji za novinare, jedan predstavnik" sedme sile" upitao je Srbina kakvu poruku šalje ostalim teniserima kada tako lako pobedi najbližeg pratioca na ATP listi, Endija Mareja.

- Uvek se nadate da možete da igrate na ovom nivou, ali svaki put je drugačije. Ponekad se vaše najbolje izdanje menja iz dana u dan. Svojom igrom poslednjih nedelja pokazao sam pravu poruku samom sebi, na to sam fokusiran. Pokušavam da iskoristim samopouzdanje koje sam dobio od svake pobede ove sezone za mečeve koji slede - bio je odgovor Novaka, koji smatra da mu je meč sa Marejem bio i najbolji na azijskoj turneji.

- Ovo mi je bio možda i najbolji meč na turniru, možda i najbolji na turneji u Aziji, a očigledno i u najboljem trenutku, jer sam igrao sa jednim od svojih najvećih rivala, Endijem, koji je u dobroj formi. Igrao je veoma dobro protiv Berdiha u četvrtfinalu i znao sam da će dati sve od sebe na terenu, da će biti agresivan. Dobro sam se branio, nisam mu dozvolio da diktira ritam igre. Nije servirao dobro, a ja jesam i to mi je pomoglo - kaže naš as.

Protivnik u finalu biće mu Žo Vilfred Conga, koji je pobedio u tri seta Rafaela Nadala.

- Čeka me duel sa teniserom koji je igrao sjajno ove nedelje, odlično se pokazao i protiv Nadala u polufinalu, ali se nadam da ću nastaviti ovaj niz. Ne želim ovde da se zaustavim, znam da će biti agresivan, znam šta da očekujem jer smo igrali mnogo puta do sada - puca od samopouzdanja najbolji teniser današnjice.

2024 © - Vesti online