Četvrtak 13.05.2010.
17:22
Mondo

Vozio sa 4,13 promila alkohola u krvi

Foto: arhiva

Načelnik PU Dejan Radenković je za agenciju ''Beta'' kazao je od tog broja 78 vozača zadržano u policijskoj stanici jer su imali više od 1,2 promila alkohola u krvi.

Protiv jednog Leskovčanina podneta je krivična prijava jer je sa 2,61 promila alkohola u krvi na obeleženom pešačkom prelazu udario pešaka koga je teško povredio.

"Najviše mlađih osoba vozi pod dejstvom alkohola. Primera radi, jedan vozač je nakon dobijanja vozačke dozvole dva puta zatečen da upravlja vozilom pijan, zbog čega mu je izrečena kazan zatvora u trajanju od 15 dana, osam meseci zabrane upravljanja vozilima B kategorije, kao i 14 kaznenih poena", naveo je Radenković.

Načelnik PU u Leskovcu je ocenio da lokalni pijani vozači nisu agresivni, ali da pokušavaju na sve načine da izbegnu kaznu.

"Prvo mole saobraćajce da ih puste, ukazujući na tešku materijalnu situaciju, potom se pozivaju na imena viđenijih ljudi, a kada im sve to ne prođe, pomire se sa činjenicom da će biti zadržani u policijskoj stanici i kažnjeni", rekao je Radenković.

2024 © - Vesti online