Nedelja 18.10.2015.
00:10
J. L. Petković - Vesti

Prebijeni novinar i poslanik

Tanjug
Urednik prebačen na Urgentni (Foto: Ilustracija)

Obavljajući ovaj zadatak, policija je pretukla Gojka Raičevića, novinara i urednika portala In4s, dok je radio svoj posao. Raičević je od udaraca povraćao, izgubio svest i prebačen je u Urgentni centar u Podgorici.

Predsednik Izvršnog odbora Matice srpske Vladimir Božović kaže da je Raičević pretučen u policijskoj marici. Supruga Suzana priča da su ga policajci tukli po telu, da nema vidljivih povreda na licu. Istakla je da joj nije dozvoljeno da razgovara sa suprugom, a da ga u bolnici čuvaju policajci.

- Ovo je strašno! Gojko je na skupu bio kao novinar i kao urednik, a policija ga je toliko brutalno pretukla u marici, udarali su ga po bubrezima, da nije mogao da stoji kada su ga doveli u policijsku stanicu. Portal In4s je 24 sata preko Jutjub kanala uživo prenosio proteste - kaže za "Vesti" Milenko Jovanović, novinar i urednik tog sajta koji je "oboren" neposredno pre početka policijske akcije razbijanja protesta.

Novinarima je juče ujutru bio zabranjen pristup ispred Skupštine Crne Gore, a policija je postavila kordon. Raičevića je prvo policija ometala u snimanju protesta, a uhapsili su ga kada je odbio da stane dok je hapšen Slaven Radunović, poslanik DF-a i predsednik Odbora za EU integracije u Skupštini Crne Gore.

Uhapšeni poslanik Milan Knežević takođe je završio u Urgentnom centru. Predsedništvo Demokratskog fronta ocenilo je nasilni prekid "brutalnim policijskim nasiljem kojim je predsednik Vlade Milo Đukanović Crnu Goru doveo na ivicu građanskog rata".

2024 © - Vesti online