Petak 16.10.2015.
21:11 >> 22:45h
Vestionline

Real razbijen u Rusiji, Fener se provukao protiv Bajerna

Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Narednog četvrtka Crvena zvezda, koja je slavila u prvom kolu protiv Strazbura, ide na noge "ranjenom" braniocu titule, što nije baš toliko povoljna okolnost za jedinog srpskog predstavnika u Evroligi.

Rusi su od prvog do polsednjeg minuta bili bolji rival i stečenu prednost iz prve deonice čuvali do poslednjeg zvuka sirene.

Osvajač Evrokupa je ozbiljno renovirao tim i bilo je jasno da će namučiti dobar broj timova u kontinentalnoj eliti, ali ne i da će na samom startu takmičenja srušiti "kraljeviće".

Marko Todorović bio je najefikasniji u redovima Himkija sa 15 poena (8 skokova), Tajris Rajs je uz isti broj uhvaćenih lopti dodao 12 poena, dok je Aleksej Šved ubacio 13. U redovima Reala raspoložen je bio samo Serhio Ljulj sa 18 poena, a jedini dvocifreni bio je još Jonas Mačiulis sa 10.

Bajern je bio na pragu senzacije u Istanbulu, u 29. minutu imao je 12 poena suficita (59:47), ali nije uspeo da izdrži do kraja susreta.

Izabranici Željka Obradovića stegli su vidno umorne igrače Svetislava Pešića i uspeli da anuliraju i prebace rezultat u svoju korist za mirnu završnicu.

Najefikasniji je bio Datome 15, Slukas 13, Muhamed 12, Veseli 11, dok su srpski košarkaši Bogdan Bogdanović i Nikola Kalinić imali po 8 poena (Bogdanović i 6 skokova i 3 asistencije.

Kod Bajerna su Renfro i Đedović imali po 14 poena, dok je Duško Savanović u svojoj 100. evroligaškoj utakmici postigao 7 poena.

Armani je vodio 20 razlike četiri minuta pre kraja i umalo "praznih šaka" napustio dvoranu. Da se igralo još minut, dva, pitanje je ko bi slavio. Ovako, trijumf čete Jasmina Repeše protiv Kahe Laborala - 78:76.

Džemel Meklin postigao je 13 poena, a Krunnoslav Simon i Alesandro Đentile po 12. Kod Španaca su najbolji bili Majk Džejms i Janis Burusis sa po 13.

Žalgiris je dobio Zelenu Goru (66:62), a Efes Limož (89:77).

2024 © - Vesti online