Petak 06.11.2009.
05:05
Tanjug

Ramacoti oduševio beogradsku publiku

Eros je nastupio pred više od 15.000 gledalaca u pratnji sedmorice muzičara i tri prateća vokala. Predgrupa italijanskom pevaču bio je angolski bend "Yuri da cunha", na neobično dizajniranoj bini, čija je scenografija podsećala na skladište velikih sanduka.

Najpre se oglasilo zavijanje sirena, dopunjeno adekvatnim svetlosnim efektima, a zatim iz jednog od "sanduka" začuli su se stihovi pesme "Apuntes Y Notas". Sanduk se otvorio, a u njemu je sedeo Ramacoti.

Smenjivali su se hitovi "Un attimo di pace", "Quanto amore sei", "Una terra promesa", "Una canzone", "Un emozione per sempre", a Ramacoti je igrao, trčao scenom, šalio se sa publikom, svirao gitaru, zahvaljivao na srpskom, sve sa neverovatnom energijom.

Publika nije ostala uskraćena ni za njegove najpoznatije duete "I belong to you" i "Cosa della vita", jedino što su Anastasiju i Tinu Tarner zamenili izvanredni prateći vokali.

Nažalost, kompoziciju "Musica e" (duet sa Andreom Bočelijem) Ramacoti je morao da otpeva sam i u skraćenoj verziji, umesto 10 minuta koliko traje originalna verzija.

Naizmenično izvodeći poznate numere i pesme sa svog novog albuma "Ali e radici", balade i brze pesme, Ramacoti je izazivao euforiju u publici, koja je gotovo sve vreme igrala u ritmu muzike.

Tako je Eros, nakon uspešnog koncerta u Novom Sadu 2006. godine, dvočasovnim nastupom osvojio i beogradsku publiku.

Detalji sa Ramacotijevog koncerta u ''Areni'' (FoNet)

2024 © - Vesti online