Petak 16.10.2015.
13:41
Tanjug

"Referendum je krajnja mera, izbori su bolja opcija"

Tanjug
Referendum predstavlja beg od odgovornosti: Igor Mirović

- Mislim da je referendum uvek neka vrsta, rekao bih, poslednjeg izlaza. Nisu daleko od istine ni oni koji kažu da je to skrivanje iza leđa građana - rekao je Mirović za TV PInk.

Odgovarajući na pitanje da li je Srbija bliža izborima ili referendumu, on je istakao da SNS ne beži od odgovornosti i da nije sklon da teret odlučivanja i odgovornosti prebacuje na građane.

- Jer, kada analiziramo ranije referendume, vidimo da u suštini oni predstavljaju neku vrstu predaha pred odlučivanje. Na kraju ipak morate da odlučite. Građani su vam dali taj mandat - objasnio je potpredsednik SNS.

Prema njegovim rečima, SNS se još nije opredeljivao između te dve opcije, ali će svakako razmišljati "na način koji će teret odgovornosti prebaciti na nas".

- Referendum je poslednja, krajnja mera. Izbori jesu ona ustavom i zakonom propisana mera za proveru legitimiteta, pa i za proveru politike. Dakle, ako mene lično pitate ja sam uvek pre za to da se izborima proveri politika koju realizujemo. Referendum je neka vrsta izbegavanja odgovornosti - rekao je on.

- Mislim da referendum ne bi doneo ništa što bi pomoglo da odlučujemo - zaključio je Mirović.

Govoreći o obeležavanju godišnjice osnivanja SNS-a, on je rekao da će predsednik te stranke Aleksandar Vučić sutra u Centru Sava u Beogradu poslati poruku da stranka ne odustaje od ključnih elemenata programa, koji ima veliku podršku građana, kao ni od toga da se povremeno ta podrška meri na izborima.

2024 © - Vesti online